Povraćanje i mučnina u trudnoći – Akupunktura

Akupunktura u trudnoći uspješno liječi mučninu i povraćanje. Mnoge žene izrazito teško podnose trudnoću, no postoji rješenje za lakše i ugodnije podnošenje tih dana iščekivanja. Ono leži u drevnoj kineskoj medicini, odnosno akupunktura u trudnoći je prirodno rješenje problema.

Pozornim promatranjem kineski su liječnici prije mnogo godina otkrili da na tijelu postoje točke koje različito reagiraju na podražaj, izazivajući određene reakcije. Točke su s vremenom usustavljene i povezane prema svojstvima i djelovanju. Svi organi, osjetila i tkiva povezani su mrežom kanala. Ustanovljeno je da upravo tim sustavom kanala ili meridijana određenim ritmom cirkulira energija nazvana Qi i Xue, opskrbljujući pritom organe energijom i hranom. Svaki meridijan ima ishodište u nekom organu, i ono se često naziva unutarnjim dijelom merdijana. U ljudskom tijelu postoji 14 glavnih meridijana i 361 klasična akupunkturna točka, a svaki meridijan odgovara određenom funkcionalnom području. Ubadanje metalnih igala u akupunkturne točke omogućava regulaciju tijeka energije u određenom funkcionalnom području.

Trudnoća je podijeljena na tri razdoblja

Svako od razdoblja obilježeno je određenim problemima za trudnicu. U prvom se tromjesječju najčešće javljaju mučnina i povraćanje, koji izvrsno reagiraju na akupunkturu u trudnoći, metodu koja se pokazala najuspješnijom u tretmanu ovog raširenog problema. Akupunktura u trudnoći znatno olakšava i poboljšava kvalitetu života. Poželjno je da se već pri pojavi prvih simptoma potraži pomoć, kako odlaganjem ne bi došlo do kompletnog poremećaja u organizmu.

Prvi pregled

Uzroci pojave simptoma mučnine i povraćanja u trudnoći različiti su, te je stoga prije tretmana potreban individualni pristup svakoj pacijentici, u smislu iscrpne kineske dijagnostike koja uključuje dijagnozu pulsa i dijagnozu jezika, te detaljne anamneze kako bi se otkrio točan uzrok simptoma i tako omogućio odgovarajući tretman. Svaka pacijentica dobiva i dijetetske savjete, upoznaje se s metodama kuhanja određenih čajeva te načinom prehrane, što u kombinaciji s akupunkturom u trudnoći daje zaista sjajne rezultate.

Koliko često?

Akupunktura u trudnoći se ovisno o učestalosti i težini simptoma radi 2 do 3 puta tjedno, a svaki tretman traje od 20 minuta do pola sata. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Možda će vas i ovo zanimati